Trávníček zdolal českého rivala: Nemusím počúvať, že vyhrávam len doma

03.09.2024 Celý región

Paríž 2. septembra (TASR) - Stolný tenista Boris Trávníček prežíval úvodný zápas dvojhry na PH v Paríži akoby hral o medaily. Nečudo, nastúpil proti svojmu dlhoročnému súperovi i kamarátovi z Česka Filipovi Nacházelovi a okrem postupu hral aj o to, aby opäť nemusel počúvať, že "vie vyhrávať len doma".

Dvadsaťšesťročný rodák z Čiech so slovenským pasom sa s Nacházelom stretáva pravidelne v českých súťažiach, kde má jasne navrch, no na medzinárodnom fóre je už bilancia iná. V pondelkovom súboji to chcel zmeniť a preto ho prežíval veľmi emotívne. V závere tretieho setu oslavoval každú víťaznú loptičku a po triumfe mu vyleteli zaťaté päste do vzduchu a z plného hrdla si zakričal. "Preto, že s Filipom sa poznáme z Českého pohára a tam sa stretávame asi desaťkrát do roka. Ja s ním v domácich zápasoch vlastne neprehrávam skoro nikdy, takže pre mňa je zaväzujúce dostať ho niekde na medzinárodnej scéne," uviedol pre TASR.

Na medzinárodnom fóre sa stretli vlani na majstrovstvách Európy, kde ťahal Trávníček za kratší koniec. "Tam som s ním prehral 0:3. Takže keď som videl, že ho mám tu v 1. kole a zase by som počúval tie reči, že vyhrávam iba doma a vonku nie som schopný ho zdolať, tak to nie. Bol to obrovský tlak a preto som rád, že som to dnes zvládol ja 3:0," tešil sa.

Vo vyrovnanom stretnutí zvíťazil 11:9, 11:7 a 13:11. "Rozhodla moja taktika, ktorú sme s trénerom dobre zvolili. Nespal som za tým stolom, bolo to vyhecované a rozhodla aj tá moja bojovnosť a emotívnosť."

Trávníček sa vo štvrťfinále stretne s Kórejčanom Young-Gunom Kimom, ktorý vyradil Španiela Francisca Javiera Lopeza taktiež v troch setoch. Duel je na programe v stredu predpoludním a ak v ňom uspeje, má istý minimálne bronz. "Deň oddychu mi určite pomôže. Urobím si čas pre seba a budem mať priestor viac sa sústrediť na ten zápas," dodal.
 

Vyberte región

mark